1.liga ČR

Poslední kolo 1.ligy družstev nabídlo trojutkání v Mostě, Modřicích a Dobré Vodě u Českých Budějovic.

V Mostě se rozdávaly body spravedlivě, všichni si odnesli do prvoligové tabulky po dvou kouscích. Domácí hned v úvodu  přehráli Boskovice po vyrovnaném průběhu 10:8. Boskovice pak doslova vlétly na Stochov a po úvodním kole 5:0, udržely náskok až do konce. Konečné skóre se zastavilo na výsledku 13:9. Jako na houpačce pak byl zápas Stochov – Most. Stochovští po skvělém úvodu získali náskok 6:1 po dvou kolech, po čtyřech kolech naopak prohrávali 7:8. Drtivým závěrem pak skóre otočili na konečných 11:9 ve svůj prospěch.

O titul se hrálo v Modřicích. Zde potřebovali Šprtmejkři Ostrava dvakrát vyhrát a doufat v zaváhání svého rivala z Dobré Vody. První krůček na cestě k titulu udělali ostravští hráči v utkání s Uherčicemi, kde od začátku drželi otěže utkání ve svých rukou a zvítězili 12:6. Uherčice, největší kandidát na třetí místo, nezvládly ani utkání z modřickými Dragony, podlehli nejtěsnějším možným výsledkem 9:10 a třetí místo bylo rázem fuč. Dragons pak začali dobře i poslední utkání dne se Šprtmejkry, po dvou kolech vedli 5:2. Druhá polovina utkání však vyšla lépe Šprtmejkrům a po vítězství 12:8 drželi palce soupeřům Dobré Vody.

V Dobré Vodě se začalo utkáním SHL Brno – Doudeen, kde se o výhře 9:6 prvně jmenovaných rozhodovalo až v závěru. Poražený Doudeen Team pak podlehl domácím 7:10 a celková bilance pěti výher a pěti proher dávala jistotu středu tabulky. Po loňském senzačním stříbře a čerstvém triumfu na ČMP rozhodně zklamání. O jistotu mistrovského titulu v družstvech bojovali borci z Dobré Vody v posledním utkání dne s týmem SHL Brno. Výhra a neohlížet se na případnou bodovou ztrátu Šprtmejkrů, nic jiného nepřipadalo v úvahu! Začátek však jako ze špatného snu, po dvou kolech 2:6, po třech 4:8. Pak se však mistrovský brankostroj rozjel naplno a po drtivé a šťastné koncovce se po výhře 10:9 v Dobré Vodě rozjely oslavy z jubilejního desátého titulu elitní soutěže šprtcových družstev.

Kompletní výsledky: 1.liga_2014 – tabulka