Praha – ČP36

Celkem 122 účastníků z ČR, Polska, Slovenska, Švédska a Ukrajiny se sjelo do Prahy na Czech open v billiard-hockeyi. Ten je u nás známý jako šprtec a Czech open je každoročně jeho největším svátkem. Letos krásné hrací prostory zajistila Základní škola Petřiny-Jih, organizaci turnaje si pak na svá bedra vzalo Sdružení mládeže SHSK Praha s klubem Prague NHL.

Netradičně již v devět hodin se uzavřela startovní listina a mohl začít téměř desetihodinový šprtcový maraton. Během něj se odehrálo na 34 stolech celkem 475 zápasů v nichž padlo téměř tři tisíce branek. Hrálo se o body potřebné k postupu na Mistrovství ČR v Boskovicích, turnaj byl zároveň posledním velkým turnajem započítávaným do WTHA Tour 2011.

Prvenstvím v obou soutěžích se přiblížil svým dnešním vítězstvím Martin Kučera (SHL Exmost Brno) na kterého ve finále náročného turnaje nestačil domácí Pavel Alexandrov (Prague NHL). Na stupni vítězů těmto dvěma hráčům dělal společnost aktuálně nejlepší hráč první ligy – Petr Honsa (WIP Reklama Dobrá Voda).

Přehled vítězů jednotlivých kategorií:

  • Ženy – Nikola Velebová (SHL Exmost Brno)
  • Junioři – Patrik Juchelka (SHL Exmost Brno)
  • St. žáci – Ondřej Müller II. (BHC AB Stain Most)
  • Ml. žáci – Jan Feruga (BHK Orel Boskovice)
  • Zahraniční účastník – Karel Mencl (BHC Lund, Švédsko)