Mistrovství České republiky 2011

Na konci listopadu má každoročně šprtec svůj sezónní vrchol v podobě mistrovství České republiky. Letos se této významné akce zhostil klub z Boskovic v čele s Bobem Ferugou. A podle ohlasů zúčastněných velice dobře, laťka pro příští MČR v Praze je prý posazena hodně vysoko.

Úvodního zahájení se zhostil senátor Ing. Stanislav Juránek, za Boskovice přivítali účastníky Ing. Jaromíra Vítková, Ing. Jaroslav Vítek a samozřejmě hlavní pořadatel – Bohumil Feruga.

V nejobsazenější mužské kategorii přetavil svou třetí finálovou účast v kov nejcennější Libor Předešlý. Ten se totiž během celého dne prezentoval skvělou defenzívou, recept na ni nenašel jak poražený finalista Michal Smolík (po výsledku 0:1) tak celkově třetí Aleš Tichavský, který mu stejným poměrem podlehl v semifinále.

V ženské kategorii si na titul brousilo zuby hned několik favoritek. Všechny si je ale vylámaly na Anně Ignacové, která zůstala neporažena a v celku suverénně získala titul mistryně ČR pro rok 2011. Druhé místo obsadila Petra Zajíčková, třetí Milada Foltýnová.

Že nejen obrana vede k titulu ukázal v kategorii juniorů brněnský Patrik Juchelka. Jeho více než pět a půl vstřelené branky na zápas mu zajistilo vítězství před svými oddílovými spoluhráči Jaromírem a Lukášem Procházkovými. Brno tedy v juniorech bralo všechny cenné kovy.

Ofenzíva se vyplatila i Matěji Šanobovi ve starších žácích. Překvapivě se radoval ze zlatého zisku před Ondřejem Müllerem a Jiřím Křížem.

Kategorie mladších žáků měla dva favority – Františka Macháčka ze Žďáru a domácího Jana Ferugu. Jejich vzájemný zápas ve druhém kole skončil remízou a tak oba věděli, že pokud nikdo z nich nezaváhá, bude o titulu rozhodovat rozdíl vstřelených a obdržených branek. Tak se také nakonec stalo a díky lepšímu skóre zvítězil mezi nejmladšími Franta Macháček, před jediným domácím medailistou Janem Ferugou. Třetím místem potvrdil vzrůstající vršovickou výkonnost Adam Šrámek.