Luštěnice – ČP12

V půlce ledna mívá ve šprtcovém kalendáři rezervováno pravidelně své místo turnaj v Luštěnicích. Letos se do prostor místní základní školy, kde se akce konala, sjelo 53 hráčů a hráček z různých koutů Čech i Moravy. Odměnou jim byla pořadatelská péče sehraného dua Racek&Feigl a také vysoké body do pořadí Českého poháru 2012.

Pro ty nejlepší byly připraveny pěkné poháry, každý z nich si odnesl zástupce jiného klubu. Ten největší si zásluhou pěti výher z pěti zápasů odvezl do Brna Jaromír Procházka. Jen o kousek menší pohár bral jeho finálový soupeř Kamil Blažek z Mostu, třetí místo si po dlouhé ale úspěšné cestě opravným pavoukem připsal Tomáš Vančura z Prahy.

Jeden z pohárů si odvezla do Peček Milada Foltýnová, která se stala nejlepší ženou turnaje. V celkovém pořadí obsadila krásné sedmé místo. Mezi staršími žáky byl nejlepším úřadující mistr ČR František Macháček ze Žďáru nad Sázavou, mezi žáky mladšími byl nejvýše v pořadí domácí Jan Jakubův, jeden pohár tak k radosti pořadatelů zůstal přeci jen doma.