1.liga ČR

Prvoligová soutěž družstev ve šprtci se v půlce dubna přesunula na jižní Moravu. Právě zde se konala obě trojutkání třetího kola 1.ligy družstev.

Do bohunické orlovny, kde má po léta domácí prostředí Doudeen Team přijeli Šprtmejkři z Ostravy a Pečky. Dosud neporažení Šprtmejkři přijeli opět výborně připraveni, v první zápase přehráli družstvo Fighting Saints Pečky přesvědčivě 11:4. V druhém utkání po zdařilé koncovce udolali i domácí 9:5 a bez ztráty bodu opanují prvoligovou tabulku. Souboj Doudeen-Pečky pak vyzněl vcelku jednoznačně pro domácí 15:3.

Mnohem vyrovnanější zápasy byly k vidění v Holasicích. Zde se utkali domácí Dragons Brno s týmy SHC Bizoni Uherčice a SHL SDS EXMOST Brno. Uherčice, které již v soutěži ztratily 4 body zahájily proti dosud neporaženému týmu SHL Brno ve velkém stylu. Tříbodový náskok, který si vytvořily v prvním kole však v kole posledním prohospodařily a tak se zrodila remíza 9:9. V souboji dvou brněnských týmů to vypadalo také dlouho na remízu. Těsné vítězství SHL Brno se zrodilo jen 10 sekund před koncem utkání. Drama do posledních sekund nabídlo i utkání Dragons s Uherčicemi, po vítězství 9:8 připsali dva body do tabulky domácí Dragons.

První liga družstev je na programu zase za měsíc, ve čtvrtém kole se ujmou pořadatelství družstva BHC AB STAIN Most a SHL WIP Reklama D.Voda.