1.liga ČR

Výborný prvoligový den zažily Uherčice v Ostravě. Zdolali jak domácí Šprtmejkry, tak Žďár nad Sázavou. Ve vzájemném souboji těchto dvou týmů se pak radovali z vítězství ostravští hráči. Tato výhra však jen zmírnila hořkost porážky s Uherčicemi díky které se na první místo prvoligové tabulky přesouvají Dragons Brno.

Dragoni totiž dokázali uspět s ambiciózním Doudeen Teamem v defenzivním duelu (6:3) a poté i s Prahou (18:5). Doudeen Team poté přehrál letos nepříliš přesvědčivou Prahu 16:8 a uchoval reálné naděje na medailové příčky. Po třetí prohře v sezóně je cesta Doudeen Teamu k titulu zřejmě jen otázkou teorie.

Naopak zcela reálné naděje na titul přiživili po dvou výhrách na Pečkami a Mostem kluci z Dobré Vody. Po výpadku z 1.kola tak pokračují ve své spanilé jízdě první ligou, v závěrečném kole navíc vyzvou oba vedoucí celky v přímém souboji. Nutno dodat poslední výsledek dne, v zápase Peček a Mostu došlo k dělbě bodů po remíze 7:7.

Nejvyšší družstev pokračuje až po letních prázdninách, to se bude v rámci předposledního kola první ligy družstev hrát šprtec v Brně a Boskovicích.