1.liga ČR

Předposlední kolo nejvyšší soutěže nabídlo několik nečekaných výsledků, vyrovnané zápasy a především šprtec té nejvyšší kvality.

O pořádné pozdvižení se postaral domácí Doudeen Team v souboji s týmem Dobré Vody, kterou dokázal po dlouhých letech porazit a stylově tak zakončit své učinkování v letošním ročníku. Doudeen Team má totiž v posledním kole volno a i když je nyní na prvním místě prvoligové tabulky, je jeho šance na titul již spíše teoretická. Medaile ale doslova visí ve vzduchu.

Nejblíže titulu mají nyní Šprtmejkři Ostrava, kteří se dnes rozešli smírně s týmem SHL Brno. Oba celky pak porazily Most, i když na výhru se pořádně nadřely.

Velké věci se děly i v Pečkách, kde domácí podlehli Boskovicím i brněnským Dragons, aby pak v roli rozhodčích byli svědky dalšího překvapení kola, když Boskovice udolaly Dragons poměrem 8:5.

Výsledkem těchto víkendových manévrů je situace, kdy si před posledním kolem brousí zuby na mistrovský titul hned šest mužstev. Jistě nejsledovanějším trojutkáním bude ostravský masakr Šprtmejkři – Dragons – Dobrá Voda. O letošním šampionovi ve však může rozhodnout i ve Žďáru nad Sázavou, kde domácí hostí Boskovice a SHL Brno.

Zbývá dodat, že poslední kolo první ligy družstev se hraje v sobotu 20. října 2012 od 10:00 hod.