1.liga ČR

Poslední kolo 1.ligy družstev nabídlo trojutkání v Mostě, Žďáru nad Sázavou a Ostravě.

V Mostě domácí nestačili na Prahu ani Uherčice a díky horší bilanci ze vzájemného zápasu s Pečkami obsadili předposlední příčku. Uherčice pak v posledním zápase přehrály Prahu 12:10 a díky čtyřem dnešním bodům obsadili celkově páté místo.

Domácím se nedařilo ani ve Žďáru nad Sázavou. Zde místní Zekatel podlehl Boskovicím a týmu SHL Brno ve dvou dlouho vyrovnaných zápasech. Vzájemný zápas Boskovice – SHL Brno skončil po napínavém boji poměrem 6:5 pro Brno a v tu chvíli se čekalo na výsledky z Ostravy. Při jakémkoliv zaváhání Šprtmejkrů totiž putoval titul do Brna.

Šprtmejkry však čekaly v boji o titul dva nejlepší celky poslední doby. Na horkou půdu Ostravy totiž dorazili brněnští Dragons a nejlepší klub šprtcové historie – SHL WIP Reklama Dobrá Voda. Porazit oba v jednom hracím dni se zdálo jako nemožný úkol. Parta Šprtmejkrů ale ukázala, že nic není nemožné a poprvé ve své historii převezme na mistrovství ČR v Praze pohár pro vítěze 1.ligy družstev. Na jejich dnešní soupeře zbylo letos jen šesté respektive sedmé místo.