Most – ČP36

15. základní škola v Mostě se stala dějištěm prvního letošního turnaje nejvyšší kategorie. V každé sezóně jsou čtyři tyto turnaje a nesou označení ČP36 (dříve kvartální). Kdo pomýšlí o účasti na mistrovství republiky, nenechá si obvykle díky vysokému bodovému hodnocení tyto akce ujít.

Pohár Celio a.s. neunikl pozornosti 108 hráčů a hráček ze všech koutů Čech a Moravy, ti se utkali v sedmi kolech švýcarského systému.

Vítězem se stal zaslouženě boskovický Jakub David, který dokázal ve všech sedmi zápasech zvítězit. Druhé a třetí místo obsadili zástupci brněnských klubů. Druhý byl Jaromír Procházka (SHL SDS EXMOST Brno) jež ztratil dva body prohrou nad vítězným Davidem, třetí Miroslav Škorpík (BHC Dragons Brno) se stejnou ztrátou díky dvěma remízám.

Poháry si však odnesli nejen tři celkově nejlepší, ale také vítězové jednotlivých kategorií. Tu juniorskou vyhrál celkově čtvrtý Ondřej Müller (BHC AB Stain Most), mezi ženami zvítězila Petra Mátlová (BHC Radošovice). Ceny byly tradičně přichystány i pro žáky. Mezi staršími žáky si nejlépe vedl Roman Reisig (Old Friends Most), kategorii mladších vyhrál Ondřej Tichý (FS Sokol Stochov-Pečky).