Ostrava – ČP36

Poslední turnaj nejvyšší kategorie se odehrál nezvykle již 28. září v Ostravě. Rovněž nezvyklým bylo místo konání, kdy Šprtmejkři přesídlili ze svého stanoviště na ZŠ Volgogradské do Střediska volného času Korunka. Ano, ta Korunka, kde před léty válčili nejvyšší soutěž ostravští Kačeři.

Místo historicky i prostorově mimořádně zajímavé přivítalo 65 hráčů a hráček nejrůznějších věkových i výkonnostních kategorií. Na startovní listině se to hemžilo také nejedním polským jménem. Naše sousedy čekají za necelý měsíc vyřazovací boje o mistra Polska a tak přijeli naladit co nejlepší formu. Tou se zde prokázali zejména domácí Šprtmejkři, kteří se v počtu pěti vměstnali do první desítky celkového pořadí.

Asi největším překvapením bylo desáté místo Veroniky Grabinské (nejlepší ženy v pořadí), blýskli se také někteří hráči z Polska: Robert Betkowski, Mateusz Plukis.

Ač by se mohlo zdát, že na pořadí Českého poháru 2013, který je zároveň kvalifikací na 34. mistrovství ČR ve stolním hokeji – šprtci, se již nebude nic měnit – opak je pravdou. Na programu je totiž ještě pět turnajů kategorie ČP12, kde bude možno bojovat o zajímavé body.

Pokud jste těmi co potřebují body nebo máte je chuť si zahrát, koukněte do kalendáře akcí a vyrazte někam na šprtec.