1.liga ČR

Poslední kolo 1.ligy družstev nabídlo trojutkání v Mostě, Brně a Ostravě.

V Mostě pokračovalo trápení letos oslabeného Prague NHL, který podlehl Uherčicích i domácím borcům. Zápas těchto dvou pak skončil remízou 7:7 a tak Uherčice skončily sezónu na šestém místě, mostečtí jen o příčku níže.

O medailovou naději se hrálo v Ostravě v trojutkání Šprtmejkři – Boskovice – SHL Brno. Domácí Šprtmejkři se zdárně vyrovnali s absencí svého lídra Aleše Tichavského a dvakrát zvítězili. Hlavní zásluhu na těchto vítězstvích měl muž kola – Milan Tichavský s bilancí 8-2-0. Tým SHL Brno stejně jako loni i letos dokázal Boskovicem v posledním kole přehrát a zajistil si tím bronzovou pozici.

Největší náboj mělo trojutkání prvního, druhého a čtvrtého celku průběžného pořadí. V roli papírově nejslabšího tentokrát figurovali brněnští Dragoni a nutno dodat, že dnes svou pozici plně naplnili. Nestačili jak na mistrovskou Dobrou Vodu (9:12), tak na domácí Doudeen Team (7:9) a propadli se na konečné páté místo. V souboji letos dvou nejlepších celků pak Dobrá Voda přehrála Doudeen Team 12:9 a po třech letech prvoligového půstu opět přiváží na jih Čech titul. Nutno dodat, že suverénním způsobem. Pro domácí Doudeen Team je pak druhé místo nejlepším umístěním v historii klubu!