Brno – ČP36

Po lednovém kvalifikačním turnaji v Mostě, kde se na start postavilo 108 hráčů a hráček, vyrazilo na druhý významný turnaj sezóny do Brna 105 účastníků. Někteří si jen tak zahrát šprtec, jiní s vidinou zisku důležitých bodů do Českého poháru 2014 jež určuje po postupující na mistrovství ČR v jednotlivých věkových kategoriích. Jeho pořadatel dosud není znám, i tak se již bodové zisky hráčů toužících alespoň v koutku duše po republikovém titulu pomalu plní.

Právě v Brně se kvalifikační jízda přehoupla do své druhé poloviny a kdo dosud na turnajích Českého poháru nebodoval, měl dnes nejvyšší čas tak učinit. Svůj první zásah sezóny zaznamenal například celkově druhý Michal Odehnal (BHK Orel Boskovice). Ani druhé místo v druhém největším turnaji sezóny však pro něj neznamená jistotu postupu. Řadí jej na průběžné 41. místo v pořadí mužské kategorie a bude muset v průběhu sezóny ještě minimálně devět svých soupeřů v kvalifikaci přeskočit. Naopak téměř jistý postup má již v polovině sezóny dnešní vítěz – Odehnalův oddílový kolega Jakub David. To stejné pak platí pro Martina Kučeru, který si třetím místem upevnil průběžné vedení v poháru.

Není bez zajímavosti, že v první dvacítce celkového pořadí figurují pouze dva hráči z Čech: celkově šestý Ondřej Müller – vítěz mezi juniory a devatenáctý Foltýn Senior z Peček. Na turnaji v Brně se zástupcům tohoto početně zastoupeného regionu vůbec nedařilo a to ani v mládežnických kategoriích. Zde brali cenné kovy zástupci Žďáru nad Sázavou a brněnských Bohunic.

Výsledky: 12.04.2014 – BRNO (ČP36)