1.liga ČR

Nejvyšší soutěž družstev měla v sobotu 11. října na programu své předposlední kolo, hrálo se ve Stochově, Brně a Boskovicích.

Ve Stochově bylo na programu středočeské derby mezi domácími a Prague NHL, třetím do party zde byla Stolní hokejová liga Brno. Prague NHL zde odehrála svá poslední dvě prvoligová utkání v této sezóně a moc nechybělo a dosud k jedinému bodovému zisku za remízu s Uherčicemi přibyl další. To by však kluci z Prahy přes statečný výkon museli zvládnout koncovky obou zápasů, ve kterých se rozhodlo o jejich dnešní nule na kontě. Souboj Stochov – SHL Brno skončil poměrem 7:11 a tak se Brno po zisku čtyř bodů posunulo na pátou příčku.

Poslední ligové kolo čekalo v brněnských Bohunicích také na Žďár nad Sázavou. Zde se nekonalo žádné překvapení a Žďár podlehl jak domácím Doudeenům tak Dragonům a zakončil sezónu na předposlední příčce. Domácí Doudeeni využili dokonale domácího prostředí a ve vzájemném zápase deklasovali Dragons 15:4!

Nejnapínavější bitva se očekávala v Boskovicích. Zde čekali na domácí dosud neporažení Dobrá Voda a Šprtmejkři. Jejich vzájemný zápas pak mohl dát jasný signál do šprtcového světa, kdo bude letošní mistr ČR v družstvech. Oba hostující týmy Boskovice přehráli, ve vzájemném zápase se však rozešli nerozhodně! První příčka ligové tabulky tak prozatím náleží Dobré Vodě, díky lepšímu poměru branek ze zmiňovaného duelu.

O titulu se tak rozhodne v posledním kole první ligy družstev. Dobrá Voda v něm bude mít výhodu domácího prostředí, ostravští Šprtmejkři zase teoreticky příznivější soupeře.

Kompletní výsledky: 1.liga_2014 – tabulka