Senica – ČP12 & WTHA

32 hráčů a hráček ze Slovenka, Polska, Švédska a České republiky se utkalo ve slovenské Senici na Slovakia Open 2014. Menší počet hráčů než bývalo zvykem byl výsledkem nabitého kalendáře českých akcí a také absencí více účastníků z Polska i Slovenska.

Slovenský stolnohokejový zväz připravil pro turnaj prostory na 4. ZŠ v Senici, dopoledne se hrálo v místním atriu, odpoledne pak v tělocvičně. Pro všechny účastníky to bylo jistě zajímavým zpestřením této šprtcové akce a na podobné stěhování budou ještě dlouho vzpomínat 😉

Turnaj se hrál švýcarským systémem na pět kol a byl asi nejvyrovnanějším v historii „švýcarů“. Před posledním kolem mohlo na vítězství reálně pomýšlet hned čtrnáct hráčů. V konečném pořadí pak 17tého Jakuba Hasila od druhého místa dělí jedna jediná výhra, devátého Marka Furcha od stejného umístění jen menší síla jeho soupeřů.

Všem zájemcům o cenné kovy vypálili nakonec rybník zástupci brněnských klubů. První Martin Kučera (SHL SDS EXMOST Brno) zvítězil se ztrátou půl body za remízu v úvodním duelu, druhému Ladislavu Šustáčkovi (Orel Královo Pole) i třetímu Vojtěchu Braunerovi (Fluke Kohoutovice) stačila ztráta jedenapůl bodu spolu s vysokými pomocnými body.

Turnajová tabulka: 25.10.2014 – SENICA (ČP12)