Brno – ČP36

108 hráčů a hráček z různých koutů republiky vyrazilo na šprtec do Brna. Na ZŠ Košinova byl totiž na programu první z letošních velkých turnajů (ČP36) hodnocených těmi nejvyššími body do pořadí Českého poháru 2015.

Ve vyrovnaném startovním poli se o vítězství hrálo až do posledního kola. Po něm až do poslední vteřiny sahal Miloslav Mach, který nad průběžně vedoucím Martinem Kučerou vedl 2:1. Pak však přišla šťastná a proměněná penalta a Mach se musel spokojit s šestým místem. Nutno konstatovat, že to je snad poprvé v dějinách šprtce, kdy pověstné šprtcové štístko Milan Mach měl opravdovou smůlu.

Za vítězným Kučerou s bilancí pěti výher a dvou remíz se seřadilo hned sedm hráčů se stejným počtem (jedenácti) bodů, rozhodovat musely tedy pomocná kritéria, kterými je součet bodů soupeřů. Tato nově najdete v turnajové tabulce všech turnajů kategorie ČP12, 24, příp. 36 úplně vpravo a hovořila jasně: druhé místo – Martin Vrána (THE Orel Bohunice), třetí místo – Lukáš Tkáč z Prahy.

Kromě pohárů pro první tři v celkovém pořadí byly tradičně předány také trofeje nejlepším v jednotlivých kategoriích. Dva kousky putovaly do Žďáru nad Sázavou. Díky Petře Zajíčkové – nejlepší ženě turnaje a Jirku Koubskému  – nejlepšímu z kategorie mladších žáků. Svůj premiérový start v kategorii starších žáků pak přetavil v pohár Patrik Tirpák (Fluke Kohoutovice), nejlepším juniorem se stal Simon Kaňa z Břeclavi.

Již v pátek pokračuje Český pohár v billiard-hockeyi šprtci expresem v Meziboří, v sobotu se odehraje expres v Českých Budějovicích a turnaj vyšší kategorie ČP12 v Luštěnicích.