1.liga ČR

Obrovskou senzací začal prvoligový ročník 2015. Hned v prvním kole totiž našel přemožitele takřka neporazitelný celek z Dobré Vody. V posledním zápase dne jej totiž udolal nejtěsnějším poměrem 8:7 brněnský Doudeen Team. Oba zmíněné celky pak dle předpokladů přehráli tým Prague NHL.

V dobrém světle se představil prvoligový Žďár nad Sázavou. V obou utkáních s favorizovaným SHL Brno a Uherčicemi před posledním kolem držel nerozhodné výsledky. V posledním kole však domácím chybělo štěstí a možná také nedostatek zkušeností a oběma jihomoravským celkům nakonec podlehli. V jejich vzájemném zápase se po pěti kolech mohli radovat borci z SHL Brno, Uherčice po dramatické koncovce udolali 10:9.
Domácím hráčům se naopak vůbec nedařilo v Mostě. Loni černý kůň soutěže překvapil pátým místem, letos začal dvěma prohrami. Modřickým Dragonům podlehli domácí 5:13, souboj se Stochovem prohráli v posledních vteřinách zápasu 9:10. Zápas mezi Dragons a Stochovem skončil přesvědčivou výhrou jihomoravanů.

Prohra Dobré Vody přinesla do boje o prvoligový titul nečekanou zápletku a to se hned v dalším kole první ligy, který hostí brněnský Doudeen Team, koná několik zajímavých soubojů. Dosud vedoucí Doudeni hostí vicemistry z Ostravy, mistrovská Dobrá Voda se bude snažit zachránit sezónu ve třech svým zápasech. V druhém zápase dne je však čekají modřičtí Dragons posílení o Boba Ferugu a Kubu Davida.