Českomoravský pohár družstev

Osmnáctého ročníku Českomoravského poháru v Brně se zúčastnilo 25 družstev ze všech koutů České republiky. V sobotním semifinále se družstva různých výkonnostních kategorií utkala v deseti kolech švýcarského systému. Na postup letos bylo potřeba získat 7 z deseti možných bodů. Startovní listina byla nabitá řadou prvoligových klubů, nechyběly zde však i Hobby týmy bez jediného prvoligového hráče ani exotické družstvo Noisy Voices složené čistě z něžného (avšak hlasitého) pohlaví.

Sobota překvapivě znamenala stop pro obhájce trofeje – brněnský Doudeen Team, naopak postup z prvních dvou míst si zajistili Dragons a Dobrá Voda. Finálovou pětici pak doplnil prvoligový Žďár, „B“ tým Boskovic a také Old Friends.

Dle pořadí v základní části si v neděli ráno týmy zvolily si své nasazení do rozlosování finále. Dragons a Dobrá Voda coby nejvýše nasazení zvolili možnost, že spolu budou hrát v posledním kole v přímém souboji o první místo. A tak se skutečně stalo, kolem třetí hodiny odpolední měly obě družstva na svém kontě tři vítězné zápasy a na košince se hrálo o titul. Drama trvalo až do poslední vteřiny, po remíze 3:3 se díky lepšímu poměru vstřelených branek (15:13) radoval z letošního titulu tým Dragons Modřice „A“. Dobrá Voda se musela smířit s druhým místem, bronzovou pozici vybojoval prvoligový tým Žďáru nad Sázavou.