Sosnowiec – ČP12 & WTHA

Netradičně v říjnu se odehrálo Polish Open 2015. Hostitelem byl polský Sosnowiec, pořadatelství se místní funkcionáři ujali na výbornou. K dispozici tak účastníkům bylo občerstvení ve formě kávy, čaje a velmi dobře vypadajících pamlsků.

Výrazně pod očekávání však byla letošní účast, ta se zastavila na čísle 38. Oproti předchozím bohatým ročníkům rozhodně posun směrem dolů. Kromě domácích hráčů nechyběla také konkurence z Ostravy, Brna, Dobré, ale také zástupci Mostecka. Právě poslední zmiňovaná (pětičlenná) skupina si z Polish Open udělala tak trochu mostecký přebor. Jejich ataku dokázal odolat jen celkový vítěz turnaje Martin Kučera (SHL SDS Exmost Brno). Za vítězným Kučerou obsadil druhé místo Jakub Hasil (BHC StarColor Most „B“) a třetí skončil Patrik Purket. Těm navíc kryli záda čtvrtý Michal Justra (KSH CorroTech Meziboří) a pátý Matěj Šanoba (BHC StarColor Most „B“).

Na sedmém místě pak skončil nejlepší z polské výpravy – Przemyslaw Reclik, devátý byl nejlepší junior – Tobiasz Kacprzak. V domácích rukou zůstal také pohár pro nejlepší ženu, o čež se zasloužila celkově jedenadvacátá Martyna Mazurczyk.