Brno – ČP36

Téměř stovka účastníků vyrazila v sobotu 23.ledna do Brna. Zde se konal první letošní turnaj nejvyšší kategorie s názvem Jihomoravský šprtec, který však přilákal i zahraniční konkurenci. Vítězství vybojoval Zdeněk Bednář, člen BHC Most, který letos bude hostovat v týmu desetinásobného mistra WIP Reklama Dobrá Voda. Pohár za druhé místo získal Lukáš Mařík, hájící barvy Sokola Stochov a třetí příčku obsadil Miroslav Škorpík (BHC Dragons Modřice).

Trofeje pro nejlepší v kategoriích sbírali především odchovanci žďárského šprtce. Nejlepší ženou se stala Petra Zajíčková, nová posila prvoligových Boskovic. Mezi juniory si vedl nejlépe Martin Bednář, mezi mladšími žáky Zbyněk Strážnický. Nadvládu Vysočiny v ocenění jednotlivých kategoriích tak prolomil jen Jakub Procházka z Kohoutovic – nejlepší starší žák.

Akce se konala za finanční podpory Jihomoravského kraje. Jižní Morava bude také hostit první z vrcholů letošní sezóny. Tentokrát se bude hrát v Břeclavi, kde se v billiard-hockeyi šprtci v republikových finále utkají nejlepší žáci a žákyně.

Výsledky: 23.01.2016 – BRNO (ČP36)