1.liga ČR

Posledním kolem základní části soutěže na třech místech republiková 1.liga družstev.

V Praze se utkaly týmy na 7.-9. pozici, které ještě v letošní sezóně naplno nebodovaly. Nováček Gunners Břeclav se s domácími i Mostem pral statečně, nakonec však na Moravy po dvou těsných prohrách odjížděl s nepořízenou. Ve třetím utkání Most přejel Prahu poměrem 16:4.

Nevídané věci se děly v Dobré Vodě u Č.B., kde se hrálo o třetí postupovou příčku. Hned v prvním zápase mezi domácími a Boskovicemi nebyl ani jeden ze soupeřů v 10 hodin v kompletním počtu.  Domácím nakonec těsně před koncem 15 minutové čekací doby dorazil pátý hráč a svou převahu přetavili ve vítězství 13:9. Ani třetí tým – SHL Brno nebyl kompletní, ve čtyřech hráčích na soupisce hrál celý den. Oslabení brňané podlehli po boji Dobré Vodě 11:12 a Boskovicím 8:12.

Opravdové vyvrcholení se konalo v Ostravě. Zde místní Šprtmejkři hostili Doudeen Team a Dragons Modřice. Chtěl-li Doudeen Team postoupit do prvoligového finále, musel oba týmy bezpodmínečně porazit. A především pod taktovkou hráče kola Jakuba Martinčiče se jim to po výhrách nad Dragons 8:7 a Šprtmejkry 7:6 povedlo. Pozici lídra do finále udrželi modřičtí Dragons, kteří v posledním zápase remizovali se Šprtmejkry 8:8.

Finále 1.ligy družstev hostí v sobotu 18. listopadu tým Dragons Modřice.

Výsledky: 1.LIGA 2017 – tabulka a statistiky