Boskovicím utíká obhajoba titulu, Mutěnická premiéra

Svým druhým kolem pokračovala nejvyšší soutěž družstev ČR. Do své premiérové sezóny nastoupil ambiciózní tým z Mutěnic, který se představil na horké půdě patnáctinásobného mistra ČR a aktuálního lídra tabulky 1.ligy – Dobré Vody u Českých Budějovic. Přes nadějně vyrovnaná první dvě kola nakonec Dobrá Voda potvrdila roli favorita a nováčka porazila 13:6. O poznání méně bodů pak Mutěnice dokázaly získat ze svým loňským druholigovým soupeřem z Mostu, kterému podlehly 5:14. V měření neporažených se překvapení též nekonalo. Lépe řečeno jihočeši ho nedopustili a i přes 11 remíz zvítězili 9:5.

Břeclav hostila ve své klubovně při základní škole Slovácka Břeclav dva poslední mistry z let 2023 a 2022. Doudeen Team i Boskovice si spolu zahrály hned v prvním dopoledním zápase. Zásadní drama se tentokrát nekonalo a i přesto, že na soupisce Boskovic byly obě její hlavní opory – tedy Josef Procházka i Jakub David. Více než 3 body se však Boskovicím získat nepodařilo. Doudeen Team i bez Martina Vrány zvítězil 9:3. Boskovice si spravily chuť s domácím oddílem. Břeclav sice dokázala získat sedm výher. Proti třinácti boskovickým bodům to nestačilo. Do zápasu s Doudeen Teamem měla Břeclav určitě lepší start, nežli proti Boskovicím. Bodový výsledek však získala Břeclav naprosto stejný – tedy 7 výher. Doudeen Team vyhrál 12x a odvezl si tak z jihu Moravy 4 body do tabulky.

Tabulku nadále vede Dobrá Voda u Českých Budějovic následovaná Doudeen Teamem. Třetí jsou neporažení Dragons, kteří však mají o dva zápasy méně. Svůj deficit doženou v dubnovém kole.

Aktualizovaná tabulka 1.ligy družstev zde.