Martin Vrána vyhrál i v Břeclavi

Na místě, kde bude končit ČP2019 mistrovstvím ČR, se konal první velký turnaj letošní sezóny. Pořádání 1. turnaje ČP36 v roce 2019 se ujal tým Gunners Břeclav. Na jih Moravy zavítalo 86 hráčů a hráček z celé ČR od úplných nováčků až po nejlepší hráče šprtcové historie.

Před posledním kolem byl jediným hráčem bez ztráty bodu Patrik Juchelka z SHL Brno, v posledním kole ale narazil. Nad jeho síly byl bohunický Martin Vrána, který tak svého soupeře přeskočil v turnajovém hodnocení a mohl se radovat z dalšího úspěchu. Třetí místo obsadil modřický Dragon, Jaroslav Frankl.

Těsně pod stupni vítězů skončil další bohunický hráč, Michal Franěk, na kterého nebyl los moc hodný, jako jediný poměřil síly se všemi třemi nejlepšími hráči turnaje. Na 7. místě skončil nejlepší junior turnaje, Vojtěch Brauner, reprezentující domácí tým Gunners. Nejlepší ženou turnaje byla Petra Zajíčková z Boskovic, v celkovém hodnocení obsadila krásné 11. místo. Ocenění pro nejlepšího staršího žáka turnaje putovalo do dalekého Mostu zásluhou Jana Matuščína. Poslední ocenění zůstalo ,,doma“ díky Romanu Tučkovi, jenž se stal nejlepším mladším žákem turnaje.

Milé překvapení si nachystal pro nejlepší hráče turnaje hlavní pořadatel Jan Kocáb, který předal TOP6 nejlepším finanční odměnu.

Následující víkend bude patřit soutěžím družstev. V sobotu 16.2. bude hostit bohunická orlovna 1. kolo 1. ligy, v neděli na stejném místě odstartuje 2.liga družstev, 1. kolo 2. ligy budou hostit 17. 2. i Modřice.

Výsledky: 9.2.2018 BŘECLAV (ČP36)