ME 2014 Billiard-hockey – Poland

Se třemi mistrovskými tituly ze čtyř možných se z Mistrovství Evropy ve stolních hokejích vrací z polského Krakova billiard-hockeyová reprezentace. Soutěž týmů se hrála netradičně již v pátek, na úvod šampionátu a po organizačních průtazích se protáhla do pozdního večera. Obměněná sestava (M.Škorpík, J.Frankl Jun., J.Honsa Jun., P.Koloděj, D.Kyzlink) si ale s neobvyklou dobou soutěže, nestandardním hracím systémem a hlavně se všemi soupeři poradila a ve finále přehrála tradičního rivala ze Švédska 5:1. Bronz vybojovalo Polsko.

Soutěže jednotlivců přišly na řadu v sobotu a rovněž netradičně až v odpoledním čase. Naposledy se při letošním ME hrálo starými hracími systémy, napříště je nahradí rychlejší „Švýcarský“ systém, používaný na českých i otevřených mezinárodních turnajích.

Jednoznačnou převahu měli Češi v mužské kategorii. Medailové pozice brali v pořadí Jakub David, Martin Kučera a Miroslav Škorpík. Domácí své rostoucí ambice potvrdili v kategoriích žen a juniorů. V kategorii žen se až na nejvyšší stupínek prosadila Martyna Mazurczyk, třetí byla Karolina Zycinska. Ve finálovém polském trojbloku uhájila alespoň stříbro Veronika Grabinská. Větší vůle k vítězství byla na straně Polek, kterým zatím medailové zisky chyběly. Bronz do domácí sbírky přidal junior Przemyslaw Reclik. Juniorské finále se ovšem odehrálo v české režii. Ve druhém prodloužení vyhrál Robin Homolka nad Ondřejem Müllerem.

Výsledky všech disciplín najdete v kompletním výsledkovém přehledu ME Multitable 2014.

Mezinárodní sezóna pokračuje již v sobotu 14.června turnajem Polish Open, který proběhne v Kedzierzyně-Koźle.