Proběhl druhý ročníku memoriálu Jiřího Ventruby

Třetí dubnovou sobotu roku 2023 se konal druhý ročník Memoriálu MUDr. Jiřího Ventruby CS.c. Po loňském úspěšném ročníku se letošní turnaj přesunul do města Modřice, kde byl pan Ventruba doma. Za velkého přispění města Modřice jsme mohli využít místní městskou halu, což byly úžasné a velice reprezentativní prostory pro tento turnaj, který byl zároveň jubilejním 900. turnajem v rámci naší organizace. Bylo pozváno i mnoho hráčů z dávné historie, tudíž turnaj skýtal jedinečnou možnost porovnání hry hráčů z různých generací šprtce. Mezi hráči jsme mohli najít jména jako Dvorník, Vičar, Malý, Vecka, Cesar, které už možná někteří mladší neznají, avšak hrát šprtec rozhodně nezapomněli. Nakonec se Modřicích sešlo 117. hráčů a hráček a k radosti organizátorů se mezi nimi objevili i členové rodiny pana Ventruby. Po úvodních slovech pana starosty a pana Kyzlinka, který byl s panem Ventrubou celoživotním kamarádem, pak mohl celý turnaj začít.

Hned od úvodu turnaje bylo jasné, že půjde o náročnou soutěž, jelikož se hrálo o spoustu bodů do Českého poháru. Na špici průběžného pořadí se objevovali od začátku tradiční jména jako Nakládal, Vrána či David. Ale neztratili se ani méně aktivní hráči. Největší překvapení rýsoval nejstarší hráč turnaje Cesar Gerhard, který držel s dravým mládím krok a ještě po pátém kole se držel v první desítce. Poté se nejspíše projevila náročnost turnaje a tak se „Gerd“ po dvou prohrách propadl na celkové 28. místo, což je i tak fantastický výsledek.

Další překvapení mezi méně aktivními hráči připravil jeden z domácích hráčů. Michal Prudík už se na turnajích příliš neobjevuje, ale ukázal, že je stále kvalitním hráčem a i díky kvalitní ofenzivě skončil s bilancí 5-1-1 na celkovém 7. místě.

Turnaj se velice vydařil i zúčastněným ženám. Neustále se pohybovaly v nejvyšších patrech tabulky a nakonec z toho bylo fantastické páté místo pro nejlepší z nich Petru Zajíčkovou. I 14. místo Petry Mátlové zaslouží uznání, jelikož Petra už se šprtci taktéž příliš aktivně nevěnuje. Skvělý výsledek zaznamenala i třetí žena v pořadí Mia Foltýnová, která skončila na 17. místě.

Turnaj měl i skvělé vyvrcholení, jelikož v posledním zápase se utkala dvojice se stejnou bilancí Vrána – Ošlejšek, která měla náskok půl bodu na zbytek pořadí. Před zápasem měl mírnou výhodu bohunický Vrána, jelikož měl více pomocných bodů, takže mu teoreticky mohla k prvenství stačit i remíza. Ošlejšek se dostal do vedení 2:0 a zdálo se míří za titulem. Houževnatý Vrána však dokázal ve třetí třetině srovnat a tak bylo vše otevřené. V posledních vteřinách pak trefil Ošlejšek penaltu, která mohla v případě proměnění přihrát titul do jeho rukou. Ovšem nájezd neproměnil a tak prvenství spadlo do klína Vránovi. Ten si kromě poháru pro vítěze turnaje převzal také putovní Pohár zakladatelů z rukou jejího loňského vítěze. Na stupních vítězů finálovou dvojici doplnil břeclavský Simon Kaňa.

Celý turnaj se odehrál v pohodové atmosféře a duchu fair play. Doufáme, že se nám společně s městem Modřice podařilo založit mnohaletou tradici, kde se budou hráči a hráčky rádi setkávat každý rok.

Za tým organizátorů
Patrik Juchelka

+ There are no comments

Add yours

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..