První velký turnaj vyhrál Juchelka

Týden po premiérovém turnaji v Mutěnicích se i další turnaj konal na jihu Moravy. 1. ČP36 roku 2020 hostila Břeclav.
V nabité podzimní části sezóny si čas na tento turnaj udělalo 64 hráčů a hráček.
Hned od začátku turnaje nebyla nouze o překvapení. Nechyběly ztráty zkušených hráčů, sympatické výkony nových tváří, ale hlavně až na kolo, max 2, se vůbec nemuselo čekat na rozhodčí, hráči přistupovali k rolím rozhodčích zodpovědně a byli dobrým příkladem pro mladší hráče, za což jim patří velké díky. Pro některé hráče byl překvapením bufet, který si domácí tým připravil pro zpestření turnaje.

Turnaj probíhal pod taktovkou dvojice Kaňa-Juchelka, díky kterým měl turnaj rychlý spád.
Druhý jmenovaný zvládal kromě role u počítače i svou roli u stolů, potvrdil svou formu a vezl si domů prvenství z tohoto turnaje. Na druhém místě skončil novopečený otec Jakub David a na 3.místě skončil zároveň nejlepší veterán turnaje Jan Kocáb.

V nově vzniklé kategorii veteránů Kocába na stupních vítězů doplnil mutěnický Petr Švéda a Karel Racek z Prahy.
Ženskou kategorii ovládla Michaela Grabinská, kterou následovaly Lenka Švédová z Mutěnic a Nataša Kalendová z Bohumína.
Doma zůstalo prvenství v kategorii juniorů díky Eriku Stohanzlovi, kterého na 2.místě následoval jeho týmový kolega Vojtěch Brauner. Třetí místo putovalo až do dalekého Mostu zásluhou Jana Matuščína.

Dočkal se i Kadolec, kdy jejich Jiří Kratochvíl byl nejlepším starším žákem turnaje. Druhé místo putovalo do Mostu díky Marku Těšitelovi. Třetí místo bral nejmladší z klanu Švédů, kteří byli na turnaji – Marek Švéda.
Velmi vysoko v celkovém hodnocení skončil nejlepší mladší žák Michal Mokruša z Mutěnic, 23.místo velmi slušný počin.
Na stupních vítězů jej doplnila dvojice domácích – Martin Malinkovič a Michal Samek.

V novince letošní sezóny v ČP družstev zužitkoval výhody domácího prostředí tým Gunners Břeclav. Na druhém místě skončil Dragoni z Modřic, 3.místo putovalo do Mostu.

Hned následující víkend čekají na některé hráče důležité boje v soutěžích družstev. 1.liga se v sobotu bude hrát ve Stochově a brněnských Bohunicích. V neděli si svou druholigovou premiéru odbudou stoly v Kadolci, dále se bude hrát v Boskovicích.
Tak přejeme hodně zdaru!
Tým Gunners Břeclav

Aktuální bulletin