Praha – ČP12

O postupujících na Mistrovství ČR v Říčanech u Prahy je rozhodnuto. Posledním turnajem sezóny 2013 byl HUBERT CUP 2013, který hostila Základní škola u Roháčových kasáren v Praze.

Akce doprovázela finále Českomoravského poháru družstev 2013 a zúčastnilo se jí krásných 67 hráčů a hráček. Mezi hráči bojující o poslední body do hodnocení Českého poháru mohl šprtcový pamětník zahlédnout známá jména minulosti. Zahrát si šprtec jste tak mohli po dlouhých letech s Vlado Müllerem a dalšími hráči BHC Diamant Kladno, los vás mohl svést dohromady také se zástupci týmu SHL Kaštan Homole. U stolu coby divák poskakoval s berlemi desetinásobný vítěz turnaje Radek Vintr, člověk měl pocit, že se vrátil pěkných pár let do minulosti.

Po třech letech okusil chuť turnajového vítězství Michal Předešlý (SHC Bizoni Uherčice). S ním převzali poháry pro nejlepší v celkovém pořadí také druhý Lukáš Veselý (THE Orel Bohunice) a třetí Pavel Pelikán (Šprtmejkři Ostrava). Pavel potvrdil svým třetím místem postup na MČR, stejně tak se na poslední chvíli nominoval na tuto vrcholnou akci sezóny i jeho oddílový kolega Dušan Koloděj a také uherčický Robert Tihelka.