1.liga ČR

Nejvyšší soutěž družstev zavítala poprvé v této sezóně do klubovny BHC Most. Zde domácí hostili soupeře z první poloviny tabulky. V defenzivně laděných utkáních však nestačili na BHK Orel Boskovice (2:10), velmi nízkou prohrou (1:4) skončil i jejich duel s Doudeen Teamem (nedávným vítězem Poháru WTHA). Na závěr dne si pak vítězstvím nad Boskovicemi 10:6 zajistil čtyřbodový posun v tabulce Doudeen Team.

Výrazně lépe se vedlo pořadateli druhého trojutkání, týmu SHL WIP Reklamy D.Vody. Několikanásobní mistři ČR letos v prvním kole zažili nejhorší start do sezóny v historii když na domácí půdě podlehli Uherčicím i Boskovicím. Dnes trojutkání začínali coby rozhodčí a byli svědky celkem přesvědčivého vítězství SHL Brno nad Prahou v poměru 11:4. V druhém utkání dne nastoupili proti poražené Praze. Lehkým soupeřem jim ale rozhodně nebyla, po druhém kole vedla nad domácími 5:3. Pak však dobrovodští prokázali veškerý um a zápas otočili až na konečných 12:8 z jejich pohledu. Dobře naladěni vkročili i do následujícího souboje s SHL Brno, zde se skóre zastavilo na bodové hodnotě 14:6. Dobrá Voda tak připsala čtyři body do soutěže a výrazně navýšila své šance na titul.

Po čtvrtém kole na něj však může pomýšlet nezvykle mnoho družstev. Kromě dosud neporažených Šprtmejkrů také Dragons, Dobrá Voda, SHL Brno, Boskovice i Doudeen Team.

Letos to vypadá na souboj do posledního kola, kde se o titulu bude rozhodovat v trojutkání Šprmejkři – Dobrá Voda – Dragons.

O osmnáct bodů do tabulky se bude bojovat za necelý měsíc, v rámci pátého kola se prvoligový šprtec přesune do Prahy, Ostravy a Peček.