1.liga ČR

Na Jižní Moravě se v sobotu 16. března rozdělovaly další body do nejvyšší soutěže družstev. Místem konání prvoligových utkání byly totiž Uherčice, Brno a Boskovice.

V Uherčicích si svou reputaci z předchozího kola vylepšili ostravští Šprtmejkři, když porazili domácí Uherčice 13:8 i FS Stochov/Pečky 13:11. Ve vzájemném zápase dvou poražených zvítězily domácí Uherčice nad středočechy jednoznačně 12:6.

Výprask čekal v druhém kole v Brně na družstvo Prague NHL. To si domů odvezlo porážky 6:15 s Doudeen Teamem a 4:19 s domácími SHL Brno. Dobře naladění domácí pak na závěr hracího dne deklasovali Doudeen Team poměrem 16:3 (15:0 po čtvrté směně).

O zajímavé výsledky nebyla nouze i v Boskovicích. Zde byly zapojeny do čtyřutkání hned čtyři prvoligová mužstva. Jen dvě z nich však bodovala. Tabulkou směrem vzhůru stoupli po vítězstvích nad Žďárem 13:7 a Boskovicemi 10:5 brněnští Dragons. Stejným směrem se vydalo i družstvo BHC AB STAIN Most, které stejné soupeře přehrálo 13:10 resp. 12:7. Po výhře z minulého kola nad mistrovskými Šprtmejkry tak mají mostečtí na kontě skalp dalšího z aspirantů na titul – Boskovic a hlavně – již 6 bodů v tabulce nejvyšší soutěže!

Třetí kolo nejvyšší soutěže jen na programu na konci dubna. Hraje se ve Stochově a Žďáru nad Sázavou.

Kompletní výsledky: 1.liga 2013 – tabulka