Boskovice – Czech Open 2013

Špičkoví stolní hokejisté ze čtyř zemí obsadili o víkendu zimní stadion v jihomoravských Boskovicích. Konalo se zde totiž mezinárodní mistrovství ČR – Czech Open a to hned ve třech disciplínách. Hlavním bodem programu byl turnaj v billiard-hockeyi šprtci, který i přes letní termín přinesl nejvyšší účast sezóny.

V konkurenci 114ti hráčů a hráček si nejlépe vedl Jaroslav Frankl Jun. (BHC Dragons Brno), který dosáhl svého pátého truimfu na tomto mezinárodním mistrovství ČR a je v tomto ohledu v historických statistikách pro ostatní hráče nedostižným. Zatímco vítězství Frankla nebylo pro člověka znalého šprtcové statistiky ničím nečekaným, postavení dvou hráčů Stochova na stupních vítězů lze brát za prvotřídní senzaci. Druhý Václav Tůma senior i bronzový Jiří Nagy navázali výbornými výsledky v jednotlivcích na asi měsíc starou stochovskou krádež čtyř prvoligových bodů v soutěži družstev.

Pořádající klub BHK Orel Boskovice připravil kromě pohárů pro tři nejlepší v celkovém pořadí také poháry a medaile pro trojici nejlepších žáků, juniorů i žen a pro všechny uvedené také krásné dárkové koše. Za nevídané odměny, příjemné prostředí a dobrou organizaci celé akce bych chtěl Bobu Ferugovi a jeho organizačnímu týmu poděkovat.

Hlavními partnery Czech Open byli Jihomoravský krajměsto Boskovice.

Těm, kteří vážili cestu na největší turnaj sezóny do Boskovic díky za účast. Všem šprtcovým nadšencům přeji hezké letní volno a ať vám to tam po prázdninách zase padá 😉