1.liga ČR

Úvodní kolo první ligy družstev nabídlo šest dramatických zápasů.

A velké věci se děly především v Mostě. Zde domácí coby rozhodčí přihlíželi jak Boskovice málem porazily Dragons (po čtvrté směně Boskovice – Dragons 8:4). I přes slibně rozehraný zápas však došlo po konečném výsledku 8:8 k dělbě prvoligových bodů. Boskovice pak zřejmě jako první tým v historii načaly prvoligovou sezónu dvěma remízami, zápas s Mostem po vyrovnaném průběhu skončil 9:9. Do posledních vteřin vypadal na dělbu bodů i zápas Most – Dragons, po vlastní brance těsně před koncem nakonec udolali Dragons domácí 9:8.

Na horkou půdu brněnských Doudeenů přijel po slabší loňské sezóně vyválčit nějaké prvoligové body tým Prague NHL. Ten posílený letos o Jardu Špačka a Tomáše Vančuru bojoval s domácími borci i týmem SHL Brno srdnatě až do poslední směny, na body to však nestačilo. Po porážkách 7:12 s SHL Brno a 6:10 s Doudeeny se vrátil domů s nepořízenou. Domácí borce pak přehrál tým SHL Brno poměrem 10:8 a vyhřívá se po neúplném  prvním kole na čele prvoligové tabulky.

Ke kompletaci úvodního kola 1.ligy družstev dojte v sobotu 2. dubna ve Stochově. Zde je totiž na programu zbývající trojutkání: Stochov – Uherčice – D.Voda.

Výsledky a statistiky – 1.LIGA 2016 – TABULKA