V Břeclavi hrálo 80 hráčů

V sobotu 12.2. 2022 odstartovala sezóna ČP2022 turnajem nejvyšší kategorie ČP36 u vítězů ČP družstev 2020-21 u týmu Gunners Břeclav. I přes obavy pořadatele z malé účasti, a i díky zrušení povinnosti prokazovat svou bezinfekčnost se turnaje zúčastnila příjemná osmdesátka hráčů a hráček na různých výkonnostních úrovních ze všech kategorií a z různých koutů ČR. Za zmínku určitě stojí velmi početná výprava z dalekého Mostu, která čítala celkem 11 hráčů, dále také účast hráčů z týmu Sokol Střelice, se kterými jsme se mohli prozatím vídat jen na 2.lize družstev.

Již na začátku turnaje pořadatelé schytali kritiku za absenci již tradičního bufetu. Svou reputaci částečně zachránili přenosem ZOH2022, kde se hráči z různých týmů mohli spojit a ve volných chvílích fandit reprezentantům ČR na této vrcholné akci.

Boje o nejvyšší příčky byly velmi vyrovnané, až po 6.místo měli všichni 2 ztráty. Jelikož v posledním kole na stole číslo 1 remizovali Josef Procházka junior a Martin Vrána, tak byl pár vteřin od životního úspěchu a překvapení celého turnaje domácí junior Erik Stohanzl. Tomu však ve vítězství zabránil vítěz Masters Patrik Juchelka, který vyrovnal zmíněných pár vteřin před koncem. Na 1. místě tak skončil Martin Vrána o 2 pomocné body před Josefem Procházkou, stupně vítězů uzavřel ve formě hrající Patrik Juchelka. „Brambora“ zbyla pro nejlepšího domácího hráče a nejlepšího juniora turnaje Erika Stohanzla. Na 6.místě skončil nejlepší veterán turnaje a 1. mistr ČR v této kategorii Jaromír Foltýn senior. Výprava z Mostu neodjela s prázdnou zásluhou nejlepšího staršího žáka turnaje Olivera Čermáka. Po mateřské pauze pohár pro nejlepší ženu získala Petra Zajíčková. Poslední pohár pro nejlepšího mladšího žáka zůstal „doma“ díky Kamilu Dlapalovi.

Za necelé 2 týdny odstartují nejvyšší soutěže družstev ČR, v sobotu 1.liga v Praze a Bohunicích, v neděli zase 2.liga v Boskovicích a Kadolci.

Všem upřímné díky za účast a velká gratulace všem úspěšným. Závěrem bych se chtěl za pořadatelský tým omluvit za delší pauzy mezi některými koly. Nebylo to záměrné, způsobily to technické problémy s tiskárnou.

Simon Kaňa

Aktuální bulletin (13.2.2022)

+ There are no comments

Add yours

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..