Michal Martinčič vyhrál v Boskovicích

V sobotu 17. února se v Boskovicích uskutečnil první šprtcový turnaj v kategorii ČP 36. Zúčastnilo se celkem 95 hráčů z celé republiky a mezi nimi reprezentovalo boskovice celkem 13 domácích. Velké zastoupení, do 15 hráčů, měly i nově vzniklé kluby z Moravského Krumlova a Větrného Jeníkova,.

Díky velkému počtu soutěžících si každý zahrál sedm zápasů a v každé kategorii to byl velký boj až do konce. O stupně vítězů hráli i dva reprezentanti z Boskovic, Jakub David a Josef Procházka jun. O vítězství se v posledním kole utkal Jakub David s bohunickým hráčem Michalem Martinčičem. Od začátku utkání byl lepší ambiciózní Michal Martinčič, který s přehledem vyhrál, a stal se celkovým vítězem boskovické ČP 36.

Druhou pozici vybojoval Martin Vrána z Bohunic, ten přehrál v posledním zápase Vojtěcha Braunera. Bronz si odvezl Patrik Tirpák (Dragons Modřice), který porazil Josefa Procházku (Boskovice).

Nejlepším veteránem se stal Roman Juříček z Prahy na krásném pátém místě, ze starších žáků Kamil Dlapal (Gunners Břeclav) na 8. místě. S 15. místem získal nejlepšího juniora Lukáš Bušo a Jaroslav Čech za 29. místo dosáhl na  nejlepšího mladšího žáka.

Na závěr stojí za připomenutí, že Veronika Kovářová po dlouhé mateřské pauze dokázala vyhrát cenu za nejlepší ženu turnaje. Vybojovala celkovou 28. pozici.

Bulletin (19.2.2024)