Kuráň vyhrál turnaj v Březí (Kadolec)

V sobotu 10. 9. 2022 se uskutečnil historicky první turnaj kategorie ČP36 Kadolec Open 2022 pod taktovkou domácího týmu SHK Kadolec ve spolupráci s Českým svazem billard-hockey ve Březí u Velké Bíteše. Kvůli nedostatečné kapacitě hracího prostoru, jsme byli nuceni požádat o pomoc okolní vesnice a najít větší prostor pro pořádáním kvartálu. Nejlepším řešením se zdála malá obec Březí u Velké Bíteše, které se později ukázalo jako správné.

Do bojů na turnaji zasáhlo 65 hráčů a hráček z různých koutů ČR. Průběh turnaje byl plynulý, měl spád a hrálo se ve vysokém tempu. Největší motivací pro všechny zúčastněné, byly ceny, které nám věnovali Mitrovsky Angus, Balónový hotel a Pivovar Radešín a NeroDrinks. Pro nejlepší tři hráče a vítěze jednotlivých kategorií, byly připraveny poháry.

Vítězem turnaje se stal břeclavský Adam Kuráň z týmu Gunners Břeclav, který poznal po čas celého turnaje jen jednoho přemožitele ze šesti zápasů a kromě hodnotných cen, poháru si z turnaje odnesl konečně skóre 11:8. Skvělé druhé místo, vybojoval zároveň nejlepší střelec turnaje Vít Vondál z týmu BHK IQ Boskovice, který v šesti zápasech vstřelil 26 branek do sítí soupeřů. Třetí místo obsadil mostecký špílmachr Jan Matuščín z týmu BHC StarColor Most, který si z turnaje odnesl i pohár pro nejlepšího juniorů turnaje.

Nejlepším mladším žákem turnaje se stal Kamil Dlapal, který rozšířil sbírku pohárů břeclavských Gunners na dva poháry. V kategorii starších žáků dominovala mutěnická kometa letošní sezóny Jan Gabriel Hajduch, který obsadil celkové 37. místo. Turnaje se zúčastnily i dvě ženy Milada Vančurová a Veronika Kovářová a v jejich vzájemném souboji se později radovala druhá zmíněná Veronika Kovářová z týmu BHK IQ Boskovice a odvezla si s sebou pohár pro nejlepší ženu. Nejstarším hráčem turnaje a zároveň nejlepším veteránem se stal Dalibor Kyzlink, který vybojoval konečné 7. místo na Kadolec Open 2022.

V součtu počtu pohárů, byl tým BHK IQ Boskovice nejúspěšnější. Boskovický šprtec vybojoval pro své barvy celkem tři poháry zásluhou Víta Vondála jako druhého nejlepšího hráče turnaje, zároveň nejlepšího střelce Kadolec Open 2022 a Veroniky Kovářové, která přispěla svým pohárem v kategorii žen.

Nejlepším domácím hráčem SHK Kadolec se stal Jakub Nečas, který se umístil na 29. místě.

Děkujeme všem za hladký průběh Kadolec Open 2022, řadu pozitivních ohlasů, Českému svazu billiardhockey za možnost pořádat tuto skvělou akci, sponzorům, ale především Vám všem, kteří jste se zapojili do turnaje, protože bez Vás by to nešlo.

V případě, že budeme mít možnost, pořádat kvartál i příští sezónu, bude pro nás velkou ctí, když se na turnaji opět setkáme a vytvoříme společně skvělý turnaj.

S poděkováním VŠEM,

Jakub Nečas

+ There are no comments

Add yours

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..