Memoriál pana Ventruby

Druhou dubnovou sobotu se v Orlovně Brno Královo-Pole konal první ročník Memoriálu MUDr. Jiřího Ventruby CS. c. Tato ikona celého šprtce a jeden z jeho zakladatelů nás v loňském roce nečekaně opustil a tak jsme se jako jeho mateřský klub rozhodli touto formou poděkovat za jeho celoživotní dílo. Cestu na turnaj si našlo 60 hráčů a hráček z různých koutů republiky,mezi kterými nechyběly ani hvězdy let dávno minulých jako Jiří Horák Jun., Karel Páleníček, Jozef Chalupník a mnoho dalších. Zároveň se u příležitosti tohoto turnaje obnovila i soutěž s názvem Pohár zakladatelů, jehož vítěz získává prestižní putovní pohár. Úvodní slovo turnaje si vzal Jiřího celoživotní kamarád a další ze šprtcových ikon pan Dalibor Kyzlink. Promluvil také starosta města Modřice, kde pan Ventruba dlouhá léta působil v politickém dění. Na úvod byla ještě předána symbolická cena pořadatele paní Ventrubové a poté se již mohlo začít naplno hrát.

Hned od úvodu se v čele objevovala tradiční jména poslední doby jako jsou David, Vrána, Juchelka, Kaňa stíhána mladými puškami z Modřic a Mostu. Mezi touto skupinou se překvapivě držel i jeden z hráčů nedávné historie, a sice Horák Jiří Jun., který nezapomněl nic ze svého dřívějšího umění a zatápěl všem svým soupeřům. Z domácích hráčů se dařilo také Ludvíkovi a Kyzlinkovi, kteří se dlouho drželi v popředí. Turnaj vyústil do velice zajímavého finále,na které by si před začátkem turnaje vsadil málokdo, jelikož v posledním kole hráli spolu o celkové vítězství domácí hráč Patrik Juchelka a Horák Jiří Jun. Tento zápas se však stal jednoznačnou záležitostí mnohem rozehranějšího Juchelky, který tak slavil prestižní prvenství. Prohra Horáka odsunula na celkové šesté místo, což je ovšem skvělý výsledek pro hráče, který to více než dekádu nehrál. Na stupních vítězů doplnili domácího hráče dva zástupci klubu BHK IQ Boskovice. Druhý byl Procházka Josef Jun., který o svém postavení rozhodl gólem v posledních vteřinách zápasu, a třetí byla stálice tohoto klubu Jakub David. Za zmínku jistě stojí také výkon nejlepšího veterána Romana Juříčka (Prague NHL), který skončil na fantastickém čtvrtém místě, když prohrál pouze s vítězem turnaje. Cenu pro nejlepší ženu získala Milada Vančurová (Prague NHL), mezi juniory zvítězil Marek Těšitel (BHC StarColor Most), nejlepším starším žákem byl Jan Gabriel Hajduch (ŠPRTI Mutěnice) a mezi mladšími žáky obsadil prvenství Alex Rusnok (Gunners Břeclav).

Celý turnaj se odehrál v maximálním duchu fair play, v dobré náladě a jednalo se o turnaj s velkým společenským přesahem, když se na jednou místě sešli hráči a hráčky, kteří se léta u šprtcovcých stolů neviděli, a tak mohli zavzpomínat na staré časy a také probrat, co je nového. Celkově bych tuto akci jako poctu panu Ventrubovi označil za velice vydařenou a na všechny se budeme jako klub těšit i v následujících ročnících.

Za SHL Brno

Patrik Juchelka

Kompletní výsledky

+ There are no comments

Add yours

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..