Mistrovství České republiky 2012

33. mistrovství České republiky ve stolním hokeji jemuž nikdo neřekne jinak než šprtec se uskutečnilo uplynulou sobotu v Praze. Místem konání byl konferenční sál Hotelu Olympik Tristar, kde bylo pro tuto vrcholnou akci vytvořeno opravdu krásné a příjemné prostředí.

Úvodního slova se zhostil hlavní organizátor této akce – Karel Racek. Aby na zahájení nebyl sám, požádal o spolupráci posilu. Tím byl televizní moderátor a reportér především sportovních pořadů České televize – Petr Vichnar. Právě on popřál osobně všem účastníkům hezký den plný sportovních zážitků, rád se také ujal předání cen osobám, které se zasloužily o rozvoj šprtce a na závěr byl jeho rukou rozlosován mužský pavouk šprtcového MČR. Pane Vichnar – děkujeme 😉

V nejobsazenější mužské kategorii dokonal výbornou sezónu svým prvním titulem mistra republiky jednotlivců Aleš Tichavský z Ostravy. Ve finále zdolal Tomáše Vančuru z Prahy, pohár za třetí místo putuje do Českých Budějovic zásluhou Miloslava Macha.

V ženské kategorii se zapsala do historických tabulek poprvé Petra Zajíčková ze Žďáru nad Sázavou. Právě ona totiž dokázala zvítězit ve finálové skupině před Miladou Foltýnovou a Veronikou Grabinskou.

Nejvyrovnanější boje na mistrovství sváděli letos junioři. Zde o medailové pozice bojovalo až do závěrečného kola hned šest účastníků. Titul vyválčil výhrou v posledním kole Ondřej Müller z Mostu před brněnským Patrikem Procházkou a Robinem Homolkou ze Žďáru nad Sázavou.

Kategorie starších žáků se letos stala kořistí Boskovic. Zvítězil totiž favorizovaný Vojtěch David před svým oddílovým kolegou Janem Ferugou. Bronzovou příčku získal Martin Bednář ze Žďáru nad Sázavou.

Mezi mladšími žáky se radoval z titulu Vojtěch Jandečka z Mostu, který svou úvodní remízu doplnil čtyřmi výhrami a zaslouženě zvítězil. Na stupních vítězů mu dělali společnost stříbrný Ondřej Tichý a bronzový Adam Syrůček (oba BHC Fighting Saints Pečky).

Po minulém mistrovství ČR v Boskovicích jsem konstatoval, že pořadatelská laťka je posazena vysoko. Po letošní akci si troufám tvrdit, že se zásluhou pořadatelského klubu Prague NHL v čele s Karlem Rackem dostala ještě výš.

Rád bych tímto všem, kteří se na zdařilém mistrovství podíleli, poděkoval. Odvedli jste opravdu velký kus práce, podle ohlasů se všem účastníkům MČR v Praze vrylo nesmazatelně do paměti.