Mostečtí ovládli turnaj na Vysočině

V neděli 11. července přivítala obec Škrdlovice hráče stolního hokeje, lidově nazývaného šprtec. Uskutečnil se zde totiž turnaj Hroch open air, zařazený do Českého poháru 2020/2021, kategorie ČP 12.

Ve Škrdlovicích se sice aktuálně nehraje žádná pravidelná soutěž stolního hokeje, ale stolní hokejisté historicky spolupracovali s Hotelem U Hrocha již několikrát při pořádání různých akcí nejen sportovního, ale také volnočasového charakteru. A tak byl v dnešní době, kdy se každá akce rodí s ohledem na Covid-19 jen s obtížemi, jasnou volbou, neboť jeho letní část je vybavena tak, aby umožnila uspořádat turnaj stolního hokeje bez spousty omezení.

Mladší i starší hráči týmu BHL Žďár nad Sázavou se od roku 2003 podílejí na organizaci soutěží ve sportu, jehož oficiální název je billiard hockey. Hraje se plastovými hokejkami, kterými se cvrnká do dřevěných koleček z dámy. Na tato kolečka si jednotliví hráči lepí dresy svých oblíbených týmů. Vše se odehrává na dřevěných stolech s brankami, které napodobují klasickou ledovou plochu.

Open air turnaj v kategorii ČP 12 však byl z pořadatelského hlediska pro stolní hokejisty ze Žďáru nad Sázavou premiérou. Ačkoliv byli někteří hostující hráči z jiných turnajů zvyklí spíše na komfortnější podmínky, všichni účastníci se vyjadřovali spíše v kladném smyslu, neboť po opravdu dlouhé pauze se na turnaji mohli sejít hráči z celé České republiky.

„Také na tomto turnaji jsme se samozřejmě snažili zajistit maximální možnou bezpečnost, co se zdraví účastníků týká, ale protože se jednalo o sportovní akci pod širým nebem, nebylo třeba hrát s rouškami“, uvedl za pořadatele Vítámvás.

Turnaje se celkem zúčastnilo 41 hráčů, kteří se do Škrdlovic sjeli například z Mostu, Brna, ale především z Vysočiny. Turnaj se odehrál na šest soutěžních kol, během kterých se odehrálo celkem 119 zápasů. Nejlepším hráčem se stal Michal Justra (z týmu BHC StarColor Most). Na druhém místě jej následoval Martin Vrána (Orel Bohunice) a na třetím Jiří Nakládal (BHC Dragons Modřice).

Vyhlašováni však byli také hráči v dalších kategoriích. Nejlepší ženou byla Simona Plevová (BHL Žďár nad Sázavou); nejlepším juniorem Jan Matuščín (BHC StarColor Most), nejlepším starším žákem Jan Šerák (SHK Kadolec), nejlepším mladším žákem Dalibor Sem (BHC StarColor Most). Nejvíc branek (32) vstřelil Michal Justra a nejlepší defensivu předvedl Adam Šustr (2 obdržené góly). 

Stolní hokejisté Žďár ocenili tři nejlepší družstva. Těmi byli: 1. BHC StarColor Most, 2. BHC Dragons Modřice, 3. BHL Žďár nad Sázavou. Český pohár vede Patrik Juchelka (SHL Brno).

Výsledky, Bulletin

+ There are no comments

Add yours

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..