MS 2016 Billiard-Hockey – Česká Republika

Od čtvrtka 14. do neděle 18.dubna hostilo mostecké Středisko volného času čtvrté mistrovství světa ve stolních hokejích. Na dvě stovky hráčů a hráček se při něm utkaly o tituly ve třech různých formách této hry – v billiard-hockeyi šprtci, v air-hockeyi a v táhlovém hokeji Chemoplast.

Šprtci byl vyhrazen druhý a třetí hrací den – tedy pátek a sobota. Po úvodním expres turnaji o sedmaosmdesáti účastnících, přišla na řadu soutěž družstev. Soutěž hraná „švýcarským systémem“ na jednu směnu přinesla první překvapení mistrovství. Naše reprezentace totiž po jediné prohře se Švédskem nepostoupila do finále! Při rovnosti bodů tří týmů totiž vyšla naprázdno díky nejmenšímu počtu pomocných bodů. V boji o bronz sice deklasovala Slovensko 9:0 a převzala bronzové medaile, výkon reprezentačního výběru ve složení Kyzlink, Kučera, Honsa P., Mach a Frankl však zůstal daleko za očekáváním.

Po pátečním zklamání v soutěži družstev si v sobotu Češi spravili chuť v soutěžích jednotlivců. V kategoriích mužů i žen jim patřilo kompletní medailové pořadí. Dramatický byl hlavně souboj mezi muži, kde se po osmi letech radoval z druhého titulu Martin Kučera (SHL SDS Exmost Brno). V kategorii žen nenašla jako jediná přemožitelku Petra Zajíčková (BHK Orel Boskovice), mezi juniory zvítězil Jan Pekkala. Ten zúročil zkušenosti z českých soutěží a vybojoval pro Finsko historicky první šprtcové zlato.

Výsledky všech disciplín najdete v kompletním výsledkovém přehledu MS Multitable 2016.