Na memoriál A.K. přijelo 82 hráčů

Včera proběhl turnaj ČP12 v Břeclavi. Tento turnaj byl specifický hned několika způsoby. Jednalo se o 1.ročník MEMORIÁLU Adama Kuráně, turnaje se zúčastnilo celkem 82 hráčů a hráček. Startovní pole tvořili zástupci z celkem 15 týmů z ČR a 1 týmu ze Slovenska. U stolů se potkali mladší se staršími, zkušenější s nováčky, navrátilci, které jsme u stolů mohli vidět po delší době, dále docházelo ke konfrontaci hráčů a hráček z týmů, které se běžně u stolů ani mimo ně nesetkají. Turnaj tedy spojil mnoho šprtcových komunit, které ukázaly, že se při důležitých příležitostech dokážou semknout. Turnaj proběhl za finanční podpory rodiny Kuráňů.

Pořadatel rozdal celkem 22 pohárů a každý účastník si z turnaje mohl odnést nějakou drobnost. To i díky sponzorům turnaje: Racio, Radegast, Vinařství Prokeš, Pedro, Město Břeclav, TIC Břeclav a dalším. Příjemnou atmosféru turnaje podpořil i bufet s drobným občerstvením.

Putovní trofej pro vítěze prvního ročníku si domů odvezl Miroslav Škorpík z BHC Dragons Modřice, 2. skončilo překvapení turnaje Jiří Procházka z Fluke Kohoutovice, bronz získal další zástupce modřických Dragons Pavel Bělohoubek.

Nejlepším juniorem turnaje byl Jan Gabriel Hajduch z Mutěnic, 2. skončil Daniel Suchý z Boskovic a bronz v juniorech bral Matyáš Mokruša, další zástupce Šprtů Mutěnice.

Nejlepším starším žákem byl zároveň nejlepší střelec turnaje v kategorii do 18 let – Michal Trávník – Šprti Mutěnice. Stříbro bral Tomáš Sýkora – BHC Moravský Krumlov a bronz v této kategorii patřil zástupci domácího týmu – Jaroslavu Čechovi.

Kategorii mladších žáků opanoval Jakub Straka – Gunners Břeclav. Stříbro bral další zástupce domácích – Šimon Ratajský a třetí byl další zástupce domácích Marek Veselý.

Kategorie veteránů byla velice vyrovnaná. Díky lepším pomocným bodům se mohl radovat Roman Juříček z Prague NHL, stříbro zbylo na navrátilce Jaromíra Skokana a bronz bral další navrátilec ke šprtcovým stolům – Robert Tirpák.

V kategorii žen zvítězila Adéla Poštulková ze Sokolu Střelice, stříbro putovalo do dalekého Bohumína zásluhou Nataši Kalendové a bronz brala mladá naděje týmu z Moravského Krumlova – Klára Štěpanovská.

Nejlepším zahraničním hráčem byl Radek Markovič z BHK Illava, nejlepším střelcem turnaje byl (pro některé překvapivě) Josef Procházka mladší z Boskovic, který vstřelil celkově 33 branek na turnaji. Cenu pořadatele dostali ŠPRTI MUTĚNICE za nejpočetnější (nedomácí) výpravu.

Gratulujeme vítězům a děkujeme všem účastníkům za účast a přispění ke skvělé atmosféře na turnaji.