Skončilo 41.mistrovství ČR

Vzhledem k okolnostem ve světě i u nás, se MČR hrálo netradičně až v prosinci a nominace na něj byla z Českého poháru 2020/2021. Billiard-hockeyový šampionát nesl pořadové číslo 41. V prestižní kategorii mužů zvítězil Jakub David z Boskovic. Zopakoval tak svůj triumf z roku 2017, kdy se mistrovství konalo rovněž v SVČ Most. Poraženým ve finále byl Simon Kaňa (Břeclav) a lepší v zápase o bronz byl Pavel Alexandrov (Ostrava). V kategorii žen po dramatickém průběhu soutěže vyhrála Valentina Grimmová. Pro mosteckou hráčku šlo o druhou zlatou z mistrovství ČR, tu první získala ještě v kategorii mladší žáci před šesti lety. Druhá skončila Mia Vančurová/Foltýnová (Prague NHL) a třetí Michaela Stix/Grabinská (Ostrava). Mezi juniory si nejlépe vedl Honza Doležal (Břeclav), který vyhrál všechny zápasy! Druhý skončil Adam Kuráň (BHC Dobrá) a třetí Jan Matuščín (Most). Drama se šťastným koncem pro mostecké se konalo mezi staršími žáky. Vítěz Českého poháru a favorit soutěže Marek Těšitel (BHC StarColor Most) začal špatně, po dvou zápasech byl bez výhry, s jediným bodem za remízu. Poté ale následovalo pět výher a mistrovský titul. Stříbro v téže kategorii vybojoval Oliver Čermák (SVČ Most). Kategorii mladších žáků vyhrál domácí Dalibor Sem, druhý byl Alex Rusnok (Břeclav) a bronzovou medaili získal Michal Mokruša (Mutěnice). Poprvé byla do programu zařazena kategorie veteránů, kde vyhrál Jaromír Foltýn sen. (Prague NHL) a na stupních vítězů ho doprovodili kolegové z týmů 2.Karel Racek a třetí Roman Juříček.

41. MISTROVSTVÍ ČR – BILLIARD-HOCKEY ŠPRTEC – medailová umístění

  • MUŽI – 1. Jakub David (BHK IQ Boskovice), 2. Simon Kaňa (Gunners Břeclav), 3. Pavel Alexandrov (Šprtmejkři Ostrava)
  • ŽENY – 1. Valentina Grimmová (Real Draci 18. ZŠ Most), 2. Milada Vančurová (Prague NHL), 3. Michaela Stix (Šprtmejkři Ostrava)
  • VETERÁNI – 1. Jaromír Foltýn Sen., 2. Karel Racek, 3. Roman Juříček (všichni Prague NHL)
  • JUNIOŘI – 1. Jan Doležal (Gunners Břeclav), 2. Adam Kuráň (BHC Dobrá), 3. Jan Matuščín (BHC StarColor Most)
  • STARŠÍ ŽÁCI – 1. Marek Těšitel (BHC StarColor Most), 2. Oliver Čermák (SVČ Most), 3. Marek Švéda (Šprti Mutěnice)
  • MLADŠÍ ŽÁCI – 1. Dalibor Sem (BHC StarColor Most), 2. Alex Rusnok (Gunners Břeclav), 3. Michal Mokruša (Šprti Mutěnice)

Kompletní výsledky

+ There are no comments

Add yours

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..