1.liga ČR

Pátým kolem ze sedmi kol pokračovala v sobotu nejvyšší soutěž družstev.

Na půdu úřadujícího mistra ČR – Šprtmejkrů z Ostravy přijely bojovat celky Žďáru a brněnských Doudeenů. Žďár v úvodním kole měl být pro ostravské jen lahodné sousto ke smlsnutí. K překvapení všech jim po vyrovnaném průběhu zápasu v posledním kole hodně zhořklo a domácí museli strávit prohru 8:11. Výrazně lépe se vedlo proti Žďáru brněnským Doudeenům – 14:8. Dobře naladěné brněnské mužstvo pak ještě výborně zvládlo koncovku zápasu se Šprtmejkry a s bilancí pěti výher a jedné prohry mají úspěšně nakročeno k nějaké z ligových medailí.

Je jedno mužstvo dosud v soutěži ještě nezaváhalo. Tím byla Dobrá Voda, která vyrazila za ligovými body do Mostu. Kromě domácích se jim dosud úspěšnou cestu sezónou snažili zabránit také borci z SHL Brno. Snahy mosteckého i brněnského mužstva však byly zmařeny hned v úvodních dvou kolech a mnohonásobní mistři s Dobré Vody dokráčeli ke dvěma jasným vítězstvím. Ze souboje dvou poražených pak vyšlo vítězně brněnské mužstvo – poměrem 14:6.

Čest domácích celků mohli zachránit ve Stochově jen domácí Fighting Saints. Že to bude hned v prvním zápase dne proti Dragons Brno by si ale asi nikdo nevsadil. Vyrovnaný zápas s lepší koncovkou pro domácí a na světě bylo další překvapení: Saints-Dragons 9:7! V dalším průběhu pak oba celky vcelku s přehledem dokázaly přehrát Prague NHL, která se zatím nedokázala úspěšně vypořádat s odchodem několika kmenových hráčů.

Prvoligový šprtec čeká nyní asi tříměsíční pauza, o další body se bude bojovat až v záříjovém 6.kole.