Startuje první liga družstev

O víkendu startuje 1.liga družstev. Soutěž budou nově hrát SHL Brno (naposledy 2017) a Sokol Stochov (naposledy 2016). Naopak prvoligovou soutěž opustili hráči Boskovic.

Historicky druhý nejlepší tým SHL Brno, postahoval všechny svoje hráče z hostování a v prvním kole bude hrát proti nejúspěšnějšímu klubu SHL Dobrá Voda. Ještě loni přitom Juchelka a Kyzlink hráli právě za jihočeský klub. Brno může postavit nejstaršího hráče soutěže pana Gerharda Cesara (v lednu 80 let). Dobrou Vodu posílil Ondřej Müller z Mostu. V Břeclavi se kromě SHL Brna a Dobré Vody představí také domácí Gunners v čele s posilou z Boskovic (Vít Vondál) a Doudeen Team. V loňské sezóně těsně stříbrný Doudeen Team uštědřil Gunners nějvětší prohru v sezóně a to 20:0.

V hlavním městě budou chtít zapomenout na loňskou špatnou sezónu. Přijedou obhájci vítězství Šprtmejkři Ostrava a paradoxně proti slezanům slavili pražané jediné vítězství v sezóně 10:7. V mistrovském dresu se může představit také Martin Mareš. Do Prahy zavítá také třetí tým loňské sezóny Dragons Modřice, posílený o Jakuba Davida, a Sokol Stochov. Za Stochov nastoupí mimo jiné čerstvý mistr ČR mezi muži Jaroslav Malec. Poslední vzájemný zápas skončil 7:7 (duben 2016).